BORÇLANMA GERİLİMİ BİTMEK BİLMİYOR! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

BORÇLANMA GERİLİMİ BİTMEK BİLMİYOR!



 

Haber Merkezi

 

Yönetimin CHP’de, Meclis çoğunluğunun ise Cumhur İttifakı’nda olduğu Büyükşehir Belediyesinde Başkan Vahap Seçer ile muhalefet arasında adeta kayıkçı kavgasına dönen ‘borçlanma’ meselesinde bugün yeni bir perde açılıyor.

Bir çok defa borçlanma yetkisi isteyen ve geçen yıl 55 milyon TL, bu yıl Metro için 900 milyon TL başta olmak üzere MESKİ için de ara ara bu talebine olumlu yanıt verilen Seçer’in, belediye için istediği 265 milyon TL’lik talebi kabul görmemesine rağmen ısrarı sürüyor.

Muhalefetin, “Paranın nereye açıklanacağı tam olarak açıklanmıyor” eleştirileri ile desteğe yanaşmadığı Seçer, ayrıca meclisteki siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelmeyerek, konuyu görüşüp talebinin gerekçelerini anlatmamakla eleştiriliyor.

Ancak seçimlerin üzerinden geçen 2,5 yılda ısrar edilen borçlanma yetki talepleri gergin meclislere neden olurken, bu durum Mersin’in de önünü tıkıyor. İktidar ile muhalefet arasındaki siyasi gelişmelerden de etkilenen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, sık sık gerilimler, tartışmalarla gündem oluyor.

 

BİTMEYEN BORÇLANMA İNADI

Bugün yapılacak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşiminde de benzer görüntülerin ortaya çıkması bekleniyor.

Zira geçen ay reddedilen 265 milyon TL’lik borçlanma yetki talebini yeniden gündeme getirecek olan Başkan Seçer’in, yine meclisteki siyasi parti temsilcileri ile görüşme yapmadığı öğrenildi. Bu nedenle teklifin olumsuz çıkması beklenirken, Seçer de bu hamleye karşılık mecliste salt çoğunluk ile ‘ısrar’ yanıtı arama mevzuatı doğrultusunda oylama yaptıracak. 

Bitmeyen borçlanma inadı nedeniyle Başkan Seçer kavga siyasetini sürdürmekle, muhalefet ise kentin önünü tıkamakla eleştiriliyor.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA