“EĞİTİMDE EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ” | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

“EĞİTİMDE EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ”



 

Hediye Eroğlu

 

Yeni eğitim öğretim yılı pandemi koşullarında açılırken Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, yaşanan eksikliklere dikkat çekti.

Sümbül, gazetemize yaptığı açıklamada;  öğrencilerin hala kalabalık sınıflarda ders gördüğünü, maske, dezenfektan yetersizliği gibi sorunların çözülmediğini kaydetti. Yardımcı hizmetler sınıfındaki personel sıkıntısına dikkat çeken Sümbül, “Yardımcı personeller için genelde kadrolu atama yapılmıyor ve İşkur’dan giderilmeye çalışılıyor. İşkur’a yazı eylül’de yazılıyor. Atamalar eylül sonu veya ekim ayında yapılıyor. Bu arkadaşlarımız geç göreve başlıyor. Bu nedenle okullarda çok ciddi oranda yardımcı hizmetler sınıfında, temizlik, hijyen koşullarına bakacak eleman eksiği çok çok fazla” şeklinde konuştu.

 

“PANDEMİ KOŞULLARINDA SINIFLARIN AYRILMASI GEREKİR”

Sınıfların çok kalabalık olduğunu vurgulayan Sümbül, “Pandemi koşullarında sınıfların ayrılması gerekiyor. Tam zamanlı ve yüz yüze eğitim yapıldığı için bu mümkün değil. Bazı okullarda ikili eğitim var. İkili eğitim olan okullarda meslek liselerinde haftada 10 saat yapıldığı için bazı okullar geç saatlerde çıkabiliyor. İlkokullarda birinci sınıflar genelde öğlenci oluyor. Onlarında ikili eğitimde akşam çıkışının 18.30.19.00 arası olması kış mevsiminin gelmesi ile çok problem olacaktır. Yine sınıfların havalandırma sistemi çok kötü. Çünkü pandemi koşulları nedeniyle genelge gereği klima açılamıyor. Bu nedenle sınıfların kalabalıklığı ve ders sürelerinden dolayı havalandırma sorunu oluyor. Ders sürelerinin yarım saate düşürülmesi gerekiyor. Ders süresinin 40 dakika olması ve kalabalık sınıflar öğrencilerin sağlığını riske atan önemli bir faktör” ifadelerini kullandı.

 

“İDARECİLERİMİZ MASKE KONUSUNDA ÖRNEK OLMALI”

Okul idarecilerine uyarılarda bulunan Sümbül, “Biz aşıyı ve PCR testini önemsiyoruz. Bir o kadar da maskeyi önemsiyoruz. İdareci arkadaşların bir kısmı maske takmazken ve rahat iken, arkadaşlarımızın uyarılarına rağmen bundan imtina ederken öğrencilere, öğretmenlere nasıl maske taktıracaklar. Bu idareci arkadaşlarımızın örnek olması gerekiyor. Bu konunun gündeme alınması önemli” dedi.

12 yaş üstü aşılamanın açıldığını hatırlatarak öğrencileri ve eğitimin tüm unsurlarını aşılamaya davet eden Sümbül, “Toplumsal bağışıklık son derece önemli. Velilerimizin de bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Bulaşı okula evden de gelebiliyor. Aşı olmayanların zorunlu olarak aşıya ve PCR testine tabi tutulması, arkadaşlarımızın kronik rahatsızlıkları değişik, sağlık problemleri değişik kaygıları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından giderilmesi gerekiyor. Bu konuda çalışma yapılması gerekiyor ama bu konuda bir şey yapılmadan sadece bir iki spot ile bir iki sözle geçiştiriliyor. Bu şekilde giderilebilecek bir konu değil. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ÖĞRENCİLERİN KALABALIK ORTAMDA KALMALARI RİSKLİ”

Sümbül, servislerle ilgili sorun olup olmadığı yönündeki soruya şöyle cevap verdi: “Malum pandemi koşulları var. Servisler kalabalık. Toplu taşıma araçlarında seyreltme yok. Pandemi koşullarında servislerde kalabalık. Öğrencilerin kapalı ortamda kalmaları risk. Servisçilerin bu nedenle hijyene, havalandırmaya çok dikkat etmeleri gerekiyor. Onlarda maliyetler yükseldiği için zor durumda biliyoruz. Bu konuda duyarlılık veli içinde servisçiler içinde son derece önemli”

Pandemi koşullarında eğitimin sorunları ile ilgili bir rapor hazırlayacaklarını ifade eden Sümbül, Hazırlayacağımız raporu İl Milli Eğitim Müdürü ile paylaşacağız. Çözebileceklerini kendisinden çözmesini, çözemediklerini bakanlığa intikal ettirmesini isteyeceğiz” şeklinde konuştu. 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA