“AVM YASASI’NIN İÇİ BOŞALTILMASIN” | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

“AVM YASASI’NIN İÇİ BOŞALTILMASIN”



 

Haber Merkezi

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılı dönemine 1 Ekim'de başlayacak ancak bakanlıklardaki çalışmalar sürüyor. Öncelik ekonomiye verildi. Haller, AVM'ler, kooperatifler kanunu ve e-ticaret mevzuatına yönelik düzenlemeler Meclis'in ilk gündemi olacak.

AVM Yasası taslağına göre; 100 binden fazla nüfusa sahip ilçelerde en fazla 20 bin metrekare brüt kiralanabilir alan düşecek şekilde AVM açılabilecek. Bir AVM’nin herhangi bir AVM ile arasında kapıdan kapıya en az 5 bin metre mesafe olacak. Zincir marketler yalnızca nüfusu 2 binden fazla olan belediye sınırları içinde açılabilecek. Küçük esnafı korumak için zincir marketlerde bazı ürünlerin satışına yasak getirilecek. Zincir marketler, pazar günleri saat 11.00’den önce açılamayacak.

 

“KALDIRIMLARI İŞGAL EDİYORLAR”

Taslağı değerlendiren Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Başkanı Talat Dinçer, Alış Veriş Merkezi (AVM) Yasası’nı çok önemsediklerini söyleyerek, yasa içerisindeki en önemli konu başlığının zincir marketler olduğunu vurguladı.

Mersin’de 60 bin küçük esnaf varken, çeşitli şirketlere ait 908 zincir market mağazası olduğuna dikkat çeken Başkan Dinçer, “Ortalama 200 metrekarelik alanda, buldukları yere burunlarını sokarak, 2-3 kişi çalıştırarak, iş yapıyorlar. Kaldırımları işgal ediyorlar. Sepetleri, stantları kaldırımlara atıp, vatandaşın hakkına tecavüz edip, promosyonlar ile vatandaşı kandırıyorlar. Müşteri çekmek için milleti kandırıyorlar” diye konuştu.

 

“YASANIN İÇİ BOŞALTILMASIN”

AVM Yasası’nın özellikle AVM’lerin ve zincir marketlerin nünü kesmesi gerektiğinin altını çizen Talat Dinçer, “Küçük esnafları bitiriyorlar” diyerek, seslerinin duyulmasını istedi.

Bu ticaretin kurallarının belirlenmesine geç kalındığını ve daha fazla uzatılmayarak bir an önce gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istediklerini belirten ESOB Başkanı Dinçer, “Zincir marketlerin tüm mahalle aralarına girmesinin engellenmesi gerekiyor. İlimizdeki 60 bin esnafı sermayeye ezdirmek doğru değil. Meclis açılınca inşallah konuyu ele alırlar da her zamanki gibi bizi hayal kırıklığına uğratmazlar. Ancak biz yasa için taslak gönderdiğimizde, taslak orada görüşülene kadar için boşaltılmış yeni konular eklenmiş oluyor. Bize söylenen ile oradan çıkan bugüne kadar hep farklı oldu. Ama biz konuyu yakından takip ediyoruz, müdahil olmaya çalışıyoruz” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA