CUMA NAMAZINDA İMAMSIZ KALDILAR | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

CUMA NAMAZINDA İMAMSIZ KALDILAR



 

Haber Merkezi

Erdemli İlçesine 45 kilometre uzaklıktaki Üzümlü Mahallesi Cuma namazında imamsız kalmanın şokunu ve şaşkınlığını yaşadı. Mevcut imamın emekli olması, muhtarın namazı kıldırması için görevlendirdiği köylünün de hastalanması nedeniyle Cuma namazı için camiye gelen vatandaşlar yarım saat imam bekledi. İmamın gelmemesi üzerine cemaatten biri hutbeyi cep telefonundan bularak okudu ve Cuma namazını kaldırdı.

“BİR GENCİMİZ İNTERNETTEN FAYDALANARAK CUMAYI KILDIRDI”

Yaşanan olaya o gün köyde programı olan İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve eski Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe bizzat şahit oldu. Olayı ‘Cuma namazında imamsız kaldık” başlığı ile sosyal medya hesabından paylaşan Türe, “Yaptığımız program kapsamında, Cuma Namazımızı Erdemli Üzümlü köyümüzde kılmayı planladık.  Ama köyde İmam yokmuş,  Mevcut imam emekli olmuş. Namaz saati geldi hepimiz birbirimize bakıyoruz,.Tabi hepimiz Müslüman’ız. Vakit namazı olsa çoğumuz imamlık yapabiliriz. Fakat Cuma namazı farklı. Bu sorumluluğu almak çok zor.  Nihayetinde bir gencimiz cep telefonundan, yani internetten faydalanarak Namazımızı kıldırdı. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.

Amaçlarının kimseyi zor durumda bırakmak  olmadığını anlatan Türe şunları kaydetti: “Köylülerimizede söyledik. Bu durum geçicidir inşallah. Kadrolu imam atanıncaya kadar en azından Cuma Namazı için geçici bir imam görevlendirilmeli. İlçe müftümüze şimdiden teşekkür ediyoruz.”

“YARIM SAAT İMAM BEKLEDİK”

Türe, gazetemize yaptığı açıklamada ise “Sadece orası değil, Anamur Uçarı, Köprübaşı gibi bazı köylerinde de imam yok. Vatandaş bunları yorumunda yazıyor. Bizim amacımız kimseyi kırmak değil. siyasete dini de karıştırmak istemiyorum. Mehmet Türe cumaya gidiyor da siyasete camiyi alet ediyor demelerini de istemiyorum. İmam emekliye ayrılmış hiç imam yok. Yarım saate yakın imam aradık. Cami de dopdolu. İmam yok. Normal vakit namaz olsa içimizden biri kıldırır. Cuma olunca yarım saat imam aradık. En son bir genç internetten cep telefonundan Cuma hutbesini, Cuma namazının kılınış şeklini buldu. Biraz da bu konuda bilgili imiş. Hata yapmadan kıldırdı. Mahalle muhtarı da orada idi. Muhtar biraz mahçup oldu” şeklinde konuştu.

KÖY MUHTARI: MEVCUT İMAM EMEKLİ OLDU, GÖREVLENDİRDİĞİMİZ KİŞİ HASTALANDI

Muhtar Ahmet Telli ise, “O bir aksaklık. İmamımız yaklaşık 1 ay önce emekliye ayrıldı. Müftülüğümüz her hafta Cuma namazı kıldırması için imam gönderiyordu. Biz bu hafta imam istemedik. Kendi köyümüzden imam hatip mezunu bir arkadaşımız vardı. Ona ücretini verelim o kıldırsın namazları dedik. Müftülükle görüştük tamam dediler. Bu sefer o arkadaşımız hastalanmış. Cuma için camiye girdik imam arkadaş yok. Sonra diğer arkadaşlardan biri namazı kıldırdı. Kötü bir tesadüf oldu. Dışarıdan bakınca çirkin farklı gözüktü ama problem yok. Köyün yarısı imam zaten. Cemaatten her 3-4 kişiden biri namaz kıldırabilir” diye konuştu.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA