AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ ÇİFTÇİYİ MAĞDUR EDİYOR | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ ÇİFTÇİYİ MAĞDUR EDİYOR



 

Haber Merkezi

2017 yılında 10 milyon 500 milyon lira bütçe ayrılan Akdeniz Meyve Sineği mücadele çalışmalarının 2019’dan sonra rafa kaldırılmasının çiftçiyi mağdur ettiği bildirildi.  Gazetemize açıklama yapan Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Akdeniz Meyve Sineği ile alakalı bu yıl sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Üretim alanlarında yaptıkları  gezi ve incelemelerde üreticileri en fazla uyardıkları konuların başında Akdeniz Meyve Sineği geldiğini anlatan Yılmaz, “Geçen yıl rahattık. Popilasyon bu kadar yüksek değildi. Bu yıl ciddi şekilde sıkıntı yaşıyoruz. 2017 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı bu işe ciddi bir bütçe ayırmıştı. O sene 10 milyon 500 bin lira bir bütçe ayrılmıştı. Bu bütçenin 3’te birini 2017’de kullandık. Ciddi derecede verim aldık. Üretim alanlarımızda Akdeniz meyve sineği kapama mücadele ettiğimiz köylerimizde bölgesel bazda tuzaklar asmıştık” dedi.

“DOĞRUDAN ÇİFTÇİYİ ETKİLİYOR”

2018’de  ayrılan bütçenin tamamını kullanamadıklarını anlatan Yılmaz, “2019’dan itibaren tamamen bu Akdeniz Meyve Sineği ile alakalı tuzak konusu rafa kaldırıldı. Şu an devletimizin böyle bir hizmeti yok. Vatandaşımız kendi imkanı ile pahalı da olsa borca da olsa kredi ile de olsa tuzağın yanında ilaç mücadelesini devam ettiriyorlar.  Bu başka ihracatımızı etkiliyor. Bir tane TIR’da bir tane sinekli meyve bulsalar o TIR kalıyor. Çok önemli bizim ihracatımızı etkiliyor. Bu doğrudan çiftçiyi etkiliyor” şeklinde konuştu.

 

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA