BEYAZ SİNEK İSTİLASI TEDİRGİN ETTİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

BEYAZ SİNEK İSTİLASI TEDİRGİN ETTİ



 

Haber Merkezi

 

Mersinliler son günlerde yoğun olarak küçük küçük beyaz sineklerle karşılaşmaya başladı. Beyaz sinekler özellikle kanalizasyon geçen bölgelerde, ağaçlık ve sulak alanlarda yoğun olarak vatandaşın karşısına çıkmaya başladı. Bu yıl yoğun olarak beyaz sinekle karşılaşan vatandaşlar tedirgin oldu. Beyaz sinek konusu sosyal medyadada yer almaya başladı. Vatandaşlar sosyal medya gruplarında tepkisini dile getirdi. Orhan Coşkun isimli bir sosyal medya kullanıcısı “Mezitli bölgesine hava uçan beyaz küçük küçük sinekler var dışarıda onlar yüzünden nefes almakta bile zorlanıyorum ilaclama yapılması lazım” şeklinde tepkisini dile getirirken, Semih Yıldızçelik ise “Bu sinekler her sene aynı dönemlerde sıcak havaların bitişine yakın ortaya çıkar yağmurlar başlayınca kaybolur bu sene biraz daha fazla zeytin ağaçlarında çok olurlar ama zeytinler yandı onlarda mecburen şehre geldiler bitkilerden su alıyorlar” ifadelerini kullandı. Milen Hanna isimli kullanıcı ise “Her yerde var. Hamidiye Mahallesi Müftü Deresi inanılmaz.. Haber verdik sonuç bekliyoruz” dedi. Bazı vatandaşlar sinek nedeniyle cam kapı açamamaktan yakınırken Veysel Ay şunları dile getirdi: “Her yıl Ağustos ayının 15 ile Eylül ayının 10’u arası bu beyaz sinek olur. Yağmur veya sert rüzgar olması lazım. İlaçlamanın pek faydası olmaz. Tece bölgesinde de çok.”

 

“AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ İLE KARIŞTIRILMAMALI”

 Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim, “Söz konusu sineklerin bildikleri zararlı  zirai haşere olmadığını belirtti. “Biosidal haşare denilen böceklerle ilaçlamayı Büyükşehir Belediyeleri ve Sağlık İl Müdürlükleri yaptığını ifade eden Birim, “Bunlar bizim bildiğimiz zararlı zirai haşereler değillerdir. Bunları biosidal ilaçlama ekipleri ilaçlar. Bunun Akdeniz meyve sineği ile bir alakası yok. Akdeniz meyve sineğinin meyve üzerinde yaşama şansı var. Akdeniz meyve sineği dökülen meyve sineği üzerinde olur. Bunlar haşere. Sivrisineğin halk dilinde mucuk dediğimiz sineklerin, karasineklerin bir türevi. Zirai sinekle ilgisi yok” şeklinde konuştu. 

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ : ZARARSIZ ANCAK RAHATSIZLIK VEREN BEYAZSİNEĞE KARŞI MÜCADELE YAPIORUZ

Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise yaz aylarında çoğalan ve canlılara asla zarar vermese de gün içerisinde vatandaşlara rahatsızlık veren beyazsinekle mücadele için

yoğun bir çalışma yürütüldüğü ifade edildi. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerinin, sineklerin yoğun olduğu kauçuk ağaçları başta olmak üzere parklar, yollar ve yürüme alanlarında 5 adet mist blower ve holderli 4 araçla ilaçlama çalışması sürdürdüğü kaydedildi.  

 

“KISA SÜREDE BEYAZSİNEKTEN KURTULMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde Saha Denetim Sorumlusu Ziraat Mühendisi Bülent Gül, bu sineklerin canlılara kesinlikle zarar vermediğini ancak havada uçuştuğu için insanlara rahatsızlık verdiğini vurguladı. Beyazsineğin bir süre sonra kendiliğinden ortadan kaybolacağına dikkat çeken Gül, yine de şehrin çeşitli noktalarında özellikle kauçuk ağaçları başta olmak üzere, yeşil alanlarda, çimenlerde, otlarda ve diğer ağaçlarda beyazsineğe karşı ilaçlama mücadelesi yürüttüklerini belirtti. Gül, şunları söyledi:

 

“BİR DÖNEM SONRA KAYBOLACAKTIR”

“Bu beyazsinek çok uzun sürmeyecektir. Zaten mevsimsel olarak çıkıp belirli bir dönemden sonra kaybolacaktır. Yalnız biz bu süreçte vatandaşlarımızın rahatsızlık yaşamaması adına mücadele yürütüyoruz. Çünkü insanın ağzına, gözüne haliyle giriyor, rahatsız ediyor. Bizler bunu ortadan kaldırmak için ilaçlama mücadelemize devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde ilaçlamamızı yapıp kısa sürede bu beyazsinekten kurtulmak için çalışıyoruz.”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA