SİLİFKE’NİN 12 MİLYON TL’Sİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNİ GERDİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’NİN 12 MİLYON TL’Sİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNİ GERDİ



 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı 2. Toplantısı’nda, Silifke Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı Bütçesine Ek Ödenek Yapılması ile ilgili, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen ve CHP’li üyelerin itirazı sonucu oy çokluğu ile kabul edilen teklif görüşüldü.

Konu ile ilgili söz alan MHP’li meclis üyesi Fahrettin Kılınç, “Bu çok anlayabildiğim bir mesele değil. Biz bunu komisyonda oy çokluğu ile aldık ama CHP’liler buna itiraz şerhi düştü. Merak ettim arkadaşlar buna niye itiraz etti. Burada bizden para isteyen yok teminat mektubu isteyen yok. Kredi isteyen yok. Adamlar mülk satmışlar. Mülk satışından elde ettikleri parayı bütçelerine ilave edecekler. Ek bütçe yapıyorlar. Bu ilçe belediyesinde CHP’li arkadaşların oy birliği ile çıktı. Biz otobüs alımları ile ilgili bir karar aldık. Biz bunu 2 ay tartıştık. Ulaşımda rahatlama sağlayacağını düşünerek olumlu kabul ettik. Bu konuda arkadaşlarımız niye olumsuz kabul ettiler izah etsinler. Ondan sonra sunun meclisin takdirine” şeklinde konuştu.

 

“ONLARCA ÇİFTÇİ NEREYE GİDECEK BELLİ DEĞİL”

Komisyonda ret oyu veren Plan Bütçe Komisyon üyesi Abdurrahman Yıldız ise “İtiraz eden komisyon üyelerinden biri benim. Biz öncelikle bu 12 milyon lira paranın nerede olduğunu anlayamadık. Böyle bir para yok. Velev ki bu 12 milyon para gelecek diyelim, bu para ile ne yapılacak biz bunu anlayamadık. Silifke Belediyesi’nden teknik bir kişinin bu konuyu bize izah etmesini istedik ama oradan Fen İşleri Müdürü arkadaşımız geldi. Bize bu parayı nerede nasıl harcayacağını açıklayamadı. Paranın ne zaman geleceğini anlatamadı. Ben kişisel gayretimle bu paranın nerden geldiğini öğrendim. Aslında bizim elimizde 5 milyon 800 bin lira para var. Silifke Belediyesi’nin uhdesinde olan bölge çiftçisinin ekim dikim yapması ile her yıl 1,5 milyon lira kira-ecrimisil gelir sağlanan araziler, palas pandıran kimse duymadan gerçek değeri bilinmeden alelacele satılmış. Satılan toplam arazinin büyüklüğü 667 dönüm. Bu büyüklükte bir İzmirli bir firmaya arsa satılıyor ve biz bunu gazetelerden filan duyuyoruz. Bu firmanın burada ne üreteceği, buradaki onlarca çiftçinin nereye göndereceği belli değil. Tartışılmadan konuşulmadan bu arsa kendi gerçek değerinin altında elden çıkarılıyor. Kaynağın oluşturulma şekli başlı başına fecaat. Kurtuluş Köylüsü, Sökün köylüsü nereye gidecek? Bu firma bu arsayı ne yapacak, belli değil” şeklinde konuştu. 

Arsanın taksitle satıldığını anlatan Yıldız, “Peşin verilen para 5 milyon 800 bin lira. Aktarılması gereken para ise 12 milyon lira. Aradaki fark nerede? 12 milyonu harcamak için geri kalan parayı nerden bulacaksınız? Kasım ayına verilen bir çek var. Bunu 2022 yılı bütçesine koyalım. Bu işin acele yapılması arızalı. Bunu bekletmeyi teklif ettik” ifadelerini kullandı.

 

USCA: “RET OYU VEREN PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON ÜYELERİNİ KINIYORUM”

MHP’li meclis üyesi Ali Usca da, komisyonun aldığı karara saygı duyduğunu ancak Abdurrahman Yıldız’ın sözlerini kabul etmediğini söyledi.  Usca şunları söyledi: “Silifke Belediyesi ETAP’a girerek 2 defa ihaleye çıkarak bu ihaleyi yapmış ve satmıştır. Alelacele lafını kabul etmiyorum. Silifke Belediye’sinde oy birliği ile bu konu geçti. Silifke Belediye meclisinde tek tek anlatılmıştır. Ummadığımız bir para geldi bu paranın harcaması yapılacaktır. Kasada 5 bin 700 lira olabilir. Böyle bir para gelecekse bunu bütçeye aktaralım dedik. Fen işlerinde vatandaşın yolunu suyunu yapmak üzere kullanılacak. Silifke Belediyesi’nden oy birliği ile geçen bir konuyu burada oy çokluğu ile geçemezsiniz. Bu nedenle plan ve bütçe komisyon üyelerini kınıyorum.”

Seçer’in önerisi ile teklif yeniden komisyona havale edildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA