YD TEKSTİL’DE; “BOŞ KÂĞIDA İMZA, SİGORTASIZ ÇALIŞTIRMA, TEHDİT!” İDDİASI | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

YD TEKSTİL’DE; “BOŞ KÂĞIDA İMZA, SİGORTASIZ ÇALIŞTIRMA, TEHDİT!” İDDİASI



 

Hediye Eroğlu

 

Mersin Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların kötü çalışma koşulları, mobbing ve sigortasız ve kötü koşullarda çalıştırma iddiaları bitmek bilmiyor. Adeta kölelik düzeninin hüküm sürdüğü bölgede son olarak YD Tekstil, boş kâğıda imza, sigortasız çalıştırma, tehdit iddiaları ile gündeme geldi!

Dev-Tekstil Çukurova Temsilciliği, YD TEKSTİL isimli firmada çalışan bir işçinin sendikaya başvurarak sesinin duyulmasını istediğini duyurdu.

Sendikadan yapılan açıklamada, sigortasız işçi çalıştırılan işyerinde işe girişte işçilere boş senet imzalatıldığının iddia edildiği belirtilerek, “İşçiler, işten çıktıktan sonra hakkını istediğinde ise tehdit edildiğini söylüyor. Hakkını istediğinde dövülmekle tehdit edilen işçiler, ödeme yapmak için ‘arabayla firmaya götüreceğim’ denilerek Serbest Bölge dışına çıkarılmak isteniyor. Sendikamıza başvuran işçi tam bu esnada arabadan atlayıp ‘polis’ diye bağırarak kurtulduğunu beyan etmektedir. İçerde kalan parasını da polis nezaretinde aldığını söyleyen işçinin sendikamıza yaptığı başvuru şöyledir: ‘İşe başladığımda sigortam yoktu. ‘Senet imzalarsan çalışırsın’ dediler. Bayramdan önce işten çıktım. Geçen hafta ‘abi rica etsem benim hesabı kapatsan, siz işten çıkardınız, imza attım’ dedim. ‘Sen bana rica edemezsin’ dedi. Sekreteri aradım patron cevap verdi. Arabayla hızla yanıma geldi. ‘Arabaya bin, atölyeye gidelim, paranı vereyim’ dedi. Ben de arabaya bindim. Beni arabada tehdit etti, ‘seni dövdüreceğim’ diyerek beni bölgenin dışına çıkarmaya çalıştı. Ben de bölge kapısına yaklaştığımızda arabadan atladım. Polis diye bağırınca geri döndü, atölyeye gitti. Seneti sonra verdi. ‘Diğer atölyelere yazı yazarım seni kimse işe almaz’ diyordu. Zaten devleti soyuyor, usta makinecıların girişini İŞKUR’dan yapıyor, acemi gösteriyor. İŞKUR parası, artı kendisi para veriyor.”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA