BU LİSTEYE DİKKAT! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

BU LİSTEYE DİKKAT!



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesi ile Silifke ilçesi Boğsak mevkisinde geçtiğimiz günlerde çıkan orman yangını yerleşim yerlerine sıçramıştı. Orman yangınında çok sayıda evin yanında tarım alanları zarar gördü. Orman yangınları sonrası ilçe tarım müdürlükleri tarafından köy köy yapılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Geçici listeler köy kahvehaneleri ile muhtarlıkların girişine asılarak eksik ya da hatalı bildirimlere itiraz edilmesi istendi. Hasar tespitinde bulunmayanların listede yer almadığı için yardım alamayacağı kaydedildi.

Yangından  mahallesindeki bazı tarım arazileri küçük çaplı etkilenen Silifke Hırmanlı Muhtarı Arif Serkan Güllü, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan hasar tespit raporunun askıya çıktığını ifade ederek “Bölgemizde 3-5 tarım arazisi hasar görmüştü. Onları bildirmiştik. Bizim mahallemizden hasar tespitine yönelik bir itiraz yok” dedi.

 

“YARDIMLARDAN FAYDALANMAK İÇİN EN KISA SÜREDE BİLDİRİN”

Silifke Yeşilovacık Muhtarı Rıdvan Alçın ise yangında mahallerindeki 5 ev, 5 ahır ve çok miktarda tarım arazisi ile ürünlerin yandığını söyledi. Yangın sonrası İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespit çalışmalarının tamamlanarak askıya çıktığını ifade eden Alçın, Perşembe gününe kadar askıda kalacağını söyledi. Bazı kişilerin hasar tespitinde bulunmadığı, bazılarının ise eksik beyanda bulunduğu için itiraz ettiğini belirten Alçın, “Ekipler itiraz sonunda tekrar inceleme yapıp rapor düzenleyecek” şeklinde konuştu.

Yangından en çok etkilenen Aydıncık Soğuksu Mahallesi Muhtarı Zeynel Avcı ise yapılan çalışmalarda mahallelerinde 15 ağır hasarlı 40’a yakın ise hafif hasarlı ev ve çok miktarda tarım arazisinin hasar tespit raporunda yer aldığını söyledi. Hasar tespit raporlarının muhtarlık girişlerini asıldığını ifade eden Avcı, “Devletimiz beyaz eşyaları zarar gören aileler için gerekli yardımda bulundu. Yardımlar sürüyor. Vatandaşlarımızın gerekli yardımı alabilmesi için bir an önce hasarlarını bildirmeleri gerekir” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA