YANGINZEDELERE SU FATURASI DESTEĞİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

YANGINZEDELERE SU FATURASI DESTEĞİ



 

 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantı öncesi Türkiye ve Mersin’deki orman yangınlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Tespit adına bizim yaptığımız çalışmalarla bakanlığın yaptığı birbiri ile örtüşüyor. Yangın bölgelerinde sosyal hizmet görevlilerinin yaptığı tespitlere; Aydıncık’ta 90 ve Silifke’de 10 hane yangında zarar gördü. Yangında 15 fidanlık, 6sera, 206 arı kovanı kullanılamaz hale geldi. 27 hayvan telef oldu. Silifke’de de 56 kovan ve 86 kümes hayvanı telef oldu. Yangından etkilenen hanelerin su faturalarının belediye tarafından ödenmesi için çalışma başlattık. Konuyla ilgili belediye meclisimizin gereğini yapacağına inanıyorum” dedi.

 

“YERLEŞİM YERLERİNDEN SORUMLUYUZ”

Orman alanlarında yangınla mücadele görevi orman bakanlığına, yerleşim alanlarında yangınla mücadele etme görevi belediyelere verilmiş. Bu ayrıntıyı iyi görmek lazım. Ne orman yerleşim yerlerine ne de belediyelerin orman alanlarına direk müdahale etme yetkisi yoktur. İmkanları var ise destek verebilir. Ormanlık bir alana, ormanlık alan olmayan bölgede çıkan yangına sirayet etme riski varsa buna orman teşkilatı veya belediyeler müdahale edebiliyor. Konu kamuoyunda çok speküle edildi. Biz yerleşim alanlarının zarar görmemesi için çevre illerden itfaiye teşkilatları ile işbirliği yaparak bu görevimizi yapmanın huzurunu yaşıyoruz. Ayrıca orman teşkilatımızın mücadelesine imkanlarımız dahilinde her türlü desteği vermiş bulunmaktayız” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA