YANGINLARA KARŞI ÇAM YERİNE ZEYTİN ÇAĞRISI! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

YANGINLARA KARŞI ÇAM YERİNE ZEYTİN ÇAĞRISI!



 

Haber Merkezi

 

Türkiye’nin güney sahilindeki en uç noktalarından olan 410 kilometrekare yüzölçümüne sahip Aydıncık, son bir ayda iki büyük orman yangını atlatırken bölgeden yangın karşı çam yerine zeytin ağacı dikimi çağrısı geldi.

Aydıncık Çevre koruma Derneği Başkanı Mehmet Sarı, orman yangını sonrası yaptığı açıklama ile hemşerilerine ve yetkililere seslenerek, orman yangınlarına karşı yapılabilecekler ile ilgili önerilerde bulundu. Sarı, “Aydıncıklı hemşehirlilerim. Hep birlikte yandık acımız büyüktür. Hepimize büyük geçmiş olsun, Allah bir daha böyle bir karanlık gün göstermesin. Gönül isterdi ki her şey güllük gülistanlık olsun; ancak dünyada böyle bir şey yok.

Aydıncık’ın sırtını yasladığı taş masa ve paraleli benim bildiğim  3’üncü kez yanıyor. Hiç bir zamanda bir önceki yangından ders alamıyoruz. Anlaşılan bu böyle sürüp gidecek.

 

“SANDAL, HARNUP VE ZEYTİN EKELİM”

Gelin bu işin gidişatını değiştirelim. Örneğin söz konusu yere cam ağacı dikilmesine izin verilmemeli. Bitki örtüsünü değiştirip Akdeniz iklimine uygun ağaç türleri ekelim. Akdeniz bitki örtüsüne uygun bitki olarak çam ağacından vazgeçilmeliyiz. Bölgeye hiç bir faydası olmadığını düşünüyorum. Nasıl bir bitki örtüsü olmasını istersek buralara acilen sandal, zeytin ve harnup ekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Belki bu düşünce orman mevzuatına uygun olmayabilir ancak bu durumun aşılabileceğini düşünüyorum. Özellikle zeytin buranın kalkınmasında rol oynayacaktır.

 

“KURUMUŞ OTLAR BÜYÜK TEHDİT, ÖNLEM ALINMALI”

Diğer taraftan bilindiği gibi herkesin bahçesi, tarlası var. Bu bahçelerin mutlaka temiz hale getirilmesi gerekiyor. Azgan dikeni, çalı çırpı gibi bitkilerden bu arazilerin arındırılması ve bahçe sahiplerine yaptırımlar getirilmelidir. Bugün bu yangını şehrin içinde en çok tetikleyen kurumuş olan bu tür bitkilerdir.ve bu bitki ve otlar evlerin  ve arazilerin yanmasına sebep olmuştur. Belediye siyaset kaygılarını bir kenara bırakıp yapılması gereken yaptırımları yerinde uygulaması gerekir ve uygulamanın mutlaka takipçisi olmalıdır; Değilse benim oğlan hep bina okur durur” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA