MERSİN BAROSU’NDAN KINAMA | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MERSİN BAROSU’NDAN KINAMA



 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Başkanlığı, Konya’da bir aileden 7 kişinin katledildiği olayı kınayarak, lanetledi.

Barodan yapılan açıklamada, “12 Mayıs 2021 tarihinde Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi'nde saldırıya uğrayan Dedeoğulları ailesinden 7 kişi dün akşam saatlerinde evlerine düzenlenen saldırı sonucu katledilerek evleri ateşe verildi.

 İnsanların birlik ve beraberlik içinde yaşamasını hedef alan bu saldırıyı lanetliyoruz. Katledilen aileye yönelik 12 Mayıs günü kalabalık bir grup tarafından taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırı düzenlemiş, tutuklanan 7 kişiden 5'i serbest bırakılmıştı. Yaşanan bu olayın ardından gerçekleşen ikinci saldırıda aynı aileden yedi yurttaşımız katledilmiştir.

Katledilen ailenin önceki günlerde can güvenliklerinin tehlikede olması sebebiyle yetkili makamlardan yardım istedikleri basına yansımıştır. Bu durumun gerçekliği araştırılmalı, ihmal söz konusu ise ihmali olanlar derhal görevden alınarak yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır.

21 Temmuz tarihinde Mersin Barosu ile birlikte 15 Baro, yaşanan ırkçı saldırılara dikkat çekmek amacıyla bir açıklama yapmış fakat bu açıklama dikkate alınmak yerine Barolarımız yandaş medya tarafından  kınanmıştır. 25 Temmuz tarihinde Mersin Barosu ile birlikte 48 Baro ortak açıklama yaparak yaşanan olaylara yeniden dikkat çekmiştir. Yapılan açıklamalarda vurgulanan endişeler dikkate alınmamıştır.

Toplumu kin ve düşmanlığa sevk eden bu katliam biz hukukçuları ve toplum vicdanını rahatsız etmiştir. Konya’da yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, katillerin, azmettirenlerin, yardım edenlerin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermesini, hukuken hak ettiği en ağır cezaların uygulanmasını temenni ediyoruz” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA