YANGIN KONROL ALTINA ALINDI, 4 KİŞİ GÖZALTINDA | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

YANGIN KONROL ALTINA ALINDI, 4 KİŞİ GÖZALTINDA



 

 

Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin ve Hatay'daki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Pakdemirli, Mersin'de bin 500 dekar alanda yangının etkili olan yangında 4 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Aydıncık ilçesi Pembecik Mahallesi’nde 3 gündür devam eden orman yangını 3 günlük müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle Aydıncık ilçesinde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklama yaptı. Pakdemirli,

15 Temmuz Perşembe günü sabah saatlerinde Aydıncık ilçesinde yangının başladığını belirterek, "50 saattir yangın devam ediyor. Bu yangına 3 uçak, 21 helikopter, 165 arazöz, 20 iş makinesi, 21 su nakil aracı ve diğer kurumlarla beraber 850 personel müdahalemiz devam ediyor. Hava araçlarımız şu ana kadar 7 bin ton su attı. Kara araçlarımızla da 50 tonun üzerinde yani toplamda 57 bin ton civarında su atmış olduk. Penbecik Mahallemizde 81 hanemizi tedbiren boşaltmıştık. Can ve mal kaybı şu anda yok. Tabi ki bazı ufak tefek hasarlar var. İlk belirlemelere göre 1 metruk evde hasar var. 1 konut az hasarlı, 2 konutta da ağır hasarlar ile bazı seralarda hasar tespitlerimiz var. bin 500 hektar alan bu yangından etkilendi" şeklinde konuştu.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Yangının kaynağının enerji nakil hattı olduğunu anlatan Pakdemirli göz altına alınan

4 kişi ile ilgili soruşturmaların sürdüğünü söyledi.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA