MERSİN’DE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ



 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ormanların korunması ve geliştirilmesi görevini yerine getiren personellere yönelik güvenliği en süt düzeyde tutmaya devam ediyor.

6331 Sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında Bölge Müdürlüğü ve bağlı orman işletme müdürlüklerinde gerekli her türlü iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınırken eğitimlerde sürüyor.

Ormanlarda bakım, koruma, ağaçlandırma, üretim, yangınla mücadele vb işler iş sağlığı ve güvenliği esasları çerçevesinde icra edilirken iş kazalarının yüzde 88’i çalışandan kaynaklı “Tehlikeli Hareketlerden” oluşuyor. Kazaları önlemede en önemli görev çalışanlara düşerken bu amaçla Eğitim-Kontrol-Denetim faaliyetler yıl boyu devam ediyor.

Bu kapsamda Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde Mut ve Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünde Orköy Şube Müdürü Zafer Kızıl tarafından risk değerlendirmesinin yapılması, acil eylem planlarının hazırlanması, risk değerlendirmesine göre tedbirlerin alınması, iş sağlığı ve güvenliği kurullarının oluşturulması, temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi başta olmak üzere tüm çalışanlara eğitim verildi. Ayrıca risklerin ortadan kaldırılması, bu mümkün değil ise kabul edilebilir seviyeye indirilmesi, kişisel koruyucu donanımlar verilmesi, sağlık muayenelerinin yaptırılması, İSG profesyonellerinin (İş Güvenlik Uzmanı, İşyeri Hekimi) görevlendirilmesi, kontrol-denetim yapılması iş sağlığı ve güvenliği konularında da bilgi verildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA