MEZİTLİ; CAZİBESİ ARTTIKÇA RANTIN HEDEFİ OLUYOR! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ; CAZİBESİ ARTTIKÇA RANTIN HEDEFİ OLUYOR!



 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, gazetemizi ziyaret ederek, çalışmaları şile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Seçimlerde aday olup olmayacağı ile ilgili soruya, “Ben hiçbir zaman aday olmadım” diyen Tarhan, partisi görev verdiğinde yaptığını söyledi. “1980’de Mersin’e geldiğimde kimseyi tanımazdım, ne yaptıysam, kendi ilgim beceri çalışmamla oldu” diyen Tarhan, siyasetin artık kabuk değiştirmesi gerektiğine değindi.

 

“SİYASET VE TİCARETTEN ANLAMAM”

Kooperatiflerin, spor kulüplerinin, kent konseylerinin belediye başkanlarının güdümünde olmaması gerektiğini vurgulayan Tarhan, “Bunlar başkanın güdümündeyse hayır gelmez. Siyaseti de anlamam pek, bunu da her yerde söylüyorum. Siyaset anlamadığım bir konu. Ticaretin de T’sinden anlamam” dedi.

 

MEZİTLİ’DE CAZİBE ARTTIKÇA TEHLİKE DE ARTIYOR

Başkan Tarhan, 7 yıl önce “Mezitli’ye değer katacağız” sloganıyla geldiğini ve bunu başarmanın mutluluğunu yaşadığını anlatarak, “Gerçekten değer kattık ben buna inanıyorum. Mezitli çok değerlendi ve tabi bu değer artışı Toroslar’a kadar etkileniyor. Böyle olunca cazip hale gelmiş oldu. Adam oradaki ormanı onun için yakıyor. Neden Toroslar’da bu kadar kentte yakın yerde ormanlar yok edilmiyor? Cazibe arttıkça tehlike de artıyor.

Mesitli’ye özellikle yabancıların ilgisi büyük. Viranşehir’de bir Suriyeli algısı var ve değiştirmek gerek ama yarın buraya Ruslar da, Kazaklar da gelecek, hatta geliyor. İyisi geldikçe kötüsünü kovacaktır. O sahillerdeki kafelerin tabi ki niteliği değişecek, daha kaliteli yerler olacaktır” diye konuştu.

 

“BÜTÜN KAPILARI ZORLUYORUM”

Mezitli’ye hizmet yapmak için devletin tüm kurum kuruluşları ve hükümet ile sürekli temas halinde olması nedeniyle zaman zaman siyasi eleştirilerin de hedefi olan Tarhan, bu konuyla ilgili de şunları söyledi; “Merkezi hükümetle farklı partiden bir başkan olarak iş yapmak zor ama bütün kapıları zorluyorum. Devlet Hastanesi için uğraştım ve projesi bitti. Akdeniz Oyunları zamanında her yere yatırım yağarken Mezitli hiçbir şey almamış şimdi ben spor tesisleri kazandırmak için yoğun bir mesai yürütüyorum. Yine Mezitli Sahilinin tahsisi için büyük emekler verdik ve protokol imza aşamasına geçilmesini sağladık”.

 

KENTE; SOLİ VE ARATOS ÇAĞRISI

En büyük hayali olan Kent Meydanı Projesi ise Büyükşehir Belediyesi’nce 2022’ye bırakılan Neşet Tarhan, 40 dönümlük bir alana kurulacak meydanın ilçenin kalbi olacağını vurguladı.

Öte yandan Mezitli’nin değerlerini korumak ve gün yüzüne çıkarmak için de çaba sarf ettiklerini belirten Tarhan, bu anlamda Soli Pompeiopolis ve Aratos kazılarına değindi. Mersin’in bu kazılara yeteri kadar sahip çıkmaması nedeniyle çalışmalar istenilen hızda ilerlemezken Başkan Tarhan, bu değerleri Mersin’e, Mezitli’ye kazandırmaya kararlı olduğunu vurguladı.

 

“BAŞIM DÖNÜYOR”

İmar planı çalışmalarında elde ettikleri başarıya da değinen Mezitli Belediye Tarhan,  “Şu an kentte planı biten tek ilçe Mezitli. Daha hiçbir yerde yaprak kımıldanmıyor, bitecek gibi de gözükmüyor. Ben kestiremiyorum nasıl bu kadar hızlı gidiyor, içinde olduğum halde benim bile başım dönüyor. Şuan Tece’de 100’e yakın ruhsat bekliyor, her sitenin 200 daire olduğu ve her ailede 4 kişi bulunduğunu düşünürsek binlerce insanın yaşayacağı alanlar olaşacak diyebiliriz. Ayrıca bu daireler 600-700 bin liradan aşağıya satılmayacak” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA