KIZ KARDEŞİM PROJESİ KADIN GİRİŞİMCİLERE UMUT OLDU | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

KIZ KARDEŞİM PROJESİ KADIN GİRİŞİMCİLERE UMUT OLDU



 

Gıda sektöründeki girişimci kadınları desteklemek amacıyla ikinci kez hayata geçirilen Kız Kardeşim Hibe Programı’nın kazananları 29 Haziran 2021 tarihinde düzenlenen çevrimiçi törenle tanıtıldı. Girişimci kadınlara toplamda 765 bin TL hibe desteği sağlandı. Mersin’den de 2 kadın bu desteği almaya hak kazandı.

 

Coca-Cola Türkiye’nin desteği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Habitat Derneği’nin iş birliği ile hayata geçirilen Kız Kardeşim Projesi’nin ödül kazanan kadın girişimcileri online gerçekleştirilen tören ile tanıtıldı. Törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Başak Karaca ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır katıldı. Kız Kardeşim Hibe Programı’na 81 ilden 360'a yakın başvuru yapıldı. Girişimci kadın ve kadın kooperatifleri arasından seçilen 29 girişimci kadına 25 biner TL ve 1 girişimci kadına 40 bin TL jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 765 bin TL’lik iş geliştirme hibe desteği sunuldu. Girişimci kadınların başvuruları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği, Coca-Cola Türkiye, KAGİDER ve Arya Women'ın yöneticilerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır konuşmasında, hibe programından yararlanmaya hak kazanan girişimci kadınlara, girişimcilik serüvenlerinde başarılar diledi. Sezai Hazır şöyle konuştu: “Habitat Derneği olarak uzun yıllardır dijitalleşmeye çok önem veriyoruz. Pandemi ile online faaliyetlere hızla adapte olduk ve bu alanda gelişmeye devam ediyoruz. Her zaman birlikte çalışmaktan büyük zevk ve mutluluk duyduğumuz ortaklarımızla güçlü işler yapmayı sürdürüyoruz. Pandemi dönemi başta olmak üzere her zaman gösterdikleri olağanüstü çabaları için gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu hibenin özellikle pandemi döneminin, girişimci kadınlar üzerinde olduğu ekonomik sorunları bir nebze de olsa azaltabilmesi en büyük umudumuz” ifadelerini kullandı.

Kız Kardeşim Projesi yolculuğunu yeni iş birlikleri ile altı yıldır kesintisiz sürdürüyor Farklı profillerden birçok kadın tarafından sahiplenilen projenin kapsamı ve erişimi sürekli geliştiriliyor. Bu doğrultuda proje kapsamında 2020 yılında Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Coca - Cola Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğinde “Yarınım Kız Kardeşim” eğitim programı hayata geçirildi. Proje ile ortaokul ve lise öğretmenlerinin desteklenmesine yönelik bir eğitim programı tasarlandı. Yine bu yıl, Kız Kardeşim Projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı ile girişimci kadınları ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olan kadınları desteklemek amacıyla iş birliği yapıldı.

Mersin’den de Şefim Döner işletmecisi Nuray Polat ile 2Tike Ev Yemekleri işletmecisi Hüsniye Pekmez, bu desteği almaya hak kazandı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA