GÜLNAR’DA TARIM ARAZİLERİ HAYAT BULUYOR | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR’DA TARIM ARAZİLERİ HAYAT BULUYOR



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Gülnar İlçesi’nde  ‘’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında ‘’Sumak Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi’’ ve ‘’Badem- Ceviz İkilisi  Projesi’’ hayata geçti. Proje kapsamında ilk fidanlar toprakla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artıracak uygulamaların yaygınlaştırılması, ekonomik ömrünü tamamlamış meyve bahçelerinin pazar isteklerine uygun tür ve çeşitlerle sözleşmeli üretim modeliyle yenilenmesi, boş bırakılan, atıl durumda bulunan ve nadasa bırakılan arazilerin uygun münavebe planı ve ekim yöntemleri kullanılarak tarımsal üretime kazandırılması amacıyla ülke genelinde 2021 yılında Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi başlatıldı.

Bu proje kapsamında Gülnar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘’Sumak Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi’’ ve ‘’Badem- Ceviz İkilisi  Projesi’’ hayata geçirildi.

Günar Kaymakamı  Yunus Emre Bayraklı ve Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı’nın da katılımlarıyla çiftçilerimiz ile birlikte ilk fidanlar toprakla buluştu.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından ’’Badem- Ceviz İkilisi  Projesi’’ kapsamında Bozağaç Mahallesi’nde üreticilere 58 bin 850 TL (Yüzde 75) hibe desteği verilerek  280 adet fidan dikimi yapılarak birer adet şarzlı budama makası verildi.

‘’Sumak Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi’’ kapsamında ise Çukurkonak ve  Yarmasu  mahallerinde ise 65 bin TL (Yüzde 75) hibe desteği ile 2 üreticinin 18 dekar bahçesine 2 bin 250 adet sumak fidanı dikildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA