ÇED TOPLANTISI CAMİDE YAPILACAK! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

ÇED TOPLANTISI CAMİDE YAPILACAK!



 

Haber Merkezi

Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği tarafından 2017 yılında yapımına başlanan Tarımsal Ürün İşleme Organize Bölgesi ilginç bir ilke imza atıyor.

Tarsus Kurbanlı' da kurulmak istenen OSB, daha faaliyete geçmeden ilave alan için harekete geçildi. İstenen bölgenin ÇED toplantısı 8 Haziran 2021 tarihinde Kurbanlı Camiinde yapılacak.

 

ÇED TOPLANTISI 8 HAZİRAN’DA

Tarsus’un Kurbanlı mevkiinde toplam 245 hektarlık alan üzerine kurulacak TÜİOSB’nin 180 hektarlık birinci etap yerleşkesinde yol ve arazi kazı dolgu işleri tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarda 127'nci gün geride kalırken 180 hektarlık alanın yüzde 90'ına ulaşıldı. Alanda toplam 1 milyon 350 bin metreküp toprak hareketi gerçekleştirildi.

 

YÖNETİMDEN ŞANTİYE İNCELEMESİ

Öte yandan TÜİOSB Yönetim Kurulu Toplantısı da geçtiğimiz günlerde yapıldı. Toplantı Gül Akyürek Balta başkanlığında Şantiye Ofisi’nde düzenlenirken TÜİOSB'nin

gelmiş olduğu aşama hakkında konuşuldu.

Toplantının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta; Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit İzol, Nil Ece Yamanyılmaz, Rasim Narin, Bölge Müdürü Ebru Karalar Akdeniz ve Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Fıçıcı ile birlikte 127'nci günü tamamlanan ve yüzde 90'ına ulaşılan şantiye alanında incelemelerde bulundu.

 

TARIMSAL ÜRÜN İŞLEME ORGANİZE BÖLGESİ

Mersin Tarsus’un Kurbanlı mevkiinde yüzde 99,8’i hazine arazisi olan toplam 245 hektarlık alan üzerine kurulacak Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB), 180 hektarlık birinci etap yerleşkesine sahip. Bölgenin yol ve arazi kazı dolgu inşaat işlerinin Hi-Ka İnşaat firması tarafından yapılırken,

Bölgede ilk etapta 70 sanayi parseli oluşturuldu.

Devlet desteklerinde 4’üncü bölge teşviklerinden faydalanan TÜİOSB yönetimi, 70 yatırımcıyla 7 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor. 5 yıl içinde de tüm fazların tamamlanmasıyla birlikte 245 hektarlık bir alanda en az 100 yatırımcıyla 10 bin kişiye yeni iş olanakları sağlamak da yönetimin hedefleri arasında.

TÜİOSB’nin, yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırımla hayata geçmesi planlanırken, bölgede; tohumdan paketlemeye kadar gıda üretim zincirinin tüm halkaları yer alacak.

Bitkisel kozmetik ve bitkisel ilaç ürünlerinin üretimi konusunda dünyanın sayılı bölgelerinden biri olmayı hedefleyen OSB’den yıllık ortalama 250 milyon dolarlık ihracat geliri hedefleniyor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA