YENİLEMEYE DOYAMADILAR! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

YENİLEMEYE DOYAMADILAR!



 

Haber Merkezi

 

Kent merkezini yenileme projeleri harcanan onbinlerce liralara rağmen amacına ulaşamadan yarım kalırken, Mersin’de son yıllarda yerel yönetimlerin popüler uygulaması olmaya devam ediyor.

Macit Özcan ve Burhanettin Kocamaz’ın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, kent merkezinde Akdeniz ve Tarsus için yenileme projesi hayata geçirmek için düğmeye bastı.

Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi’ne bağlı Tarihi Çevre Koruma Şube Müdürlüğü koordinesinde Tarsus’ta “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi” çalışması yürütülecek. Proje kapsamında; belirlenen bölgenin fiziksel yapısındaki işlevsel ve görsel bozuklukların rehabilitasyonunun sağlanması, yolun altyapı ve üstyapısının kentsel tasarım yaklaşımıyla kullanım kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

Akdeniz’de ise 1. Etap Proje Alanında “Mekansal Değerlendirme, Yenileme Modeli, Yenileme Avan Projesi” hazırlanması işine başlandı. Proje ile yapılan analizler doğrultusunda bölge içerisinde yer alan açık alanlar, çevredeki mimari ve kentsel değerler dikkate alınarak düzenlenecek.

Ancak kent merkezi adeta köstebek yuvası gibi delik deşikken kaldırım yenilemeklerine sığdırılan yenileme projeleri ile vatandaşın vergisi çarçur edilirken, vatandaşın mağduriyeti ise sürüyor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA