MIP, BU SESİ DUY! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MIP, BU SESİ DUY!



 

Haber Merkezi

Mersin Limanı İşleticisi AŞ’nin, Mersin Kruvaziyer ve Konteyner Limanına “İlave Konteyner Dolgu Alanı ve Yeni Bir Kurvaziyer Liman Yapımı” işlemleri kapsamında yapmak istediği çalışmalara Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu’ndan tepki geldi.

Atatürk Parkı’nda dolgu alanı yapılarak büyümek isteyen MIP’e, seslenen TMMOB İKK Sekreteri Seyfettin Atar, ÇED raporu onaylanan çalışmanın yanlış odluğunu söyledi.

Projenin kente olumsuz etkilerinin göz ardı edildiğini savunan Atar, “Kent merkezi silüeti önüne set olacak ilave daha büyük dolgu alanının su canlıları için de tehlike yaratacağını aktardı. Büyümenin trafiğinde artmasına neden olacağını söyleyen Atar, “Kentimiz bir kez daha stratejik kararlar üzerinden değil belirli grupların öngördüğü hedefler üzerinden kentsel kararlar üretmeye ve uygulamaya çalışılmaktadır. Çağdaş ve modern liman kentlerinde liman alanları düzenlenir iken sadece deniz içerisinde yapılacak dolgu alanlarının teknik özellikleri değil sosyo ekonomik, çevresel ve kentsel kaygılar ele alınarak planlanmaktadır. Maalesef ülkemizde kentliye ait olan limanların üst kullanım hakkını elinde bulunduran gruplar imzaladıkları sözleşmelere dayanarak kentlerin stratejik planlarının uygulamasını geciktirecek hamleler yapmaktadır.

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak kentimize yapılacak liman yatırımlarının üst ölçek planlarla ve stratejilerle belirlenmesi gerektiğini savunuyoruz” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA